Kalender

Jaarkalender WSV Viking 2019.


December 2019
06 - Shantyavond
15 - Winterzeilwedstrijd 3
20 - Kaartavond
21 - Opening nieuwe faciliteiten

Januari 2020
05 - Nieuwjaarsreceptie
24 - Kaartavond
26 - Winterzeilwedstrijd 4

Februari 2020
16 - Winterzeilwedstrijd 5
28 - Kaartavond

Maart 2020
08 - Winterzeilwedstrijd 6
22 - Winterzeilwedstrijd Reserve
27 - Kaartavond Finale

Viking Winterwedstrijden 2019-2020

Inschrijven

Beste watersporters,
Al zin in de winter? Zeilers uit de regio en daarbuiten zijn natuurlijk weer welkom voor de Winterwedstrijden bij WSV Viking op de Ertveldplas in 's-Hertogenbosch!

Alvast de wedstrijddata op een rij:
Zondag 3 november 2019
Zondag 24 november 2019
Zondag 15 december 2019
Zondag 26 januari 2020
Zondag 16 februari 2020
Zondag 8 maart 2020
Reservedatum: zondag 22 maart 2020

Dagindeling wedstrijddagen:
Tussen 10.30 uur en 11.00 uur: aanmelden infopost. Je ontvangt hier tevens je consumptiebon voor de warme hap na afloop van de wedstrijd.
11.00 uur: palaver voor clubhuis
12.00 uur: eerste start, wedstrijd 1 + tweede wedstrijd zsm na finish wedstrijd 1.
Rond 15.00 uur: culinaire warme hap in clubhuis
Rond 16.00 uur: (dag)prijsuitreiking met leuke dagprijzen

Inschrijfgeld/Liggeld:
Inschrijfgeld voor hele serie.
Euro 25,-- eenmansboot,
Euro 50,-- meermansboot.
Exclusief liggeld, dat wordt geïnd via de vereniging indien de boot in de haven blijft (wal en/of water).

Overige info:
Er kan worden gesleept en er zijn rescuebootjes aanwezig. Er is een helling voor de open boten.

HULP GEVRAAGD!
We zijn nog dringend op zoek naar uitbreiding van ons gezellige winterwedstrijdenteam met:

• Iemand die wil helpen met het invoeren van de tijden en uitrekenen van de uitslagen na de wedstrijden.

Ook zoeken we nog een aantal:

Sponsoren die de wedstrijdserie mede mogelijk willen maken. Bedrijven sponsoren voor een bedrag van €75,- de hele serie in ruil voor je bedrijfsnaam op de poster en onder aan elke winterwedstrijden-mailing, elke wedstrijd je advertentie op de beamer in het clubhuis en je advertentie wordt geplaatst op de website www.wsvviking.nl, mogelijkheid tot uitdelen goodies of reclamemateriaal. Een dagprijs sponsoren is ook mogelijk.

Zin om mee te helpen in de organisatie of wil je dit mooie evenement mede sponsoren? Laat het weten per mail!
Graag tot 3 november, we gaan er weer een mooi seizoen van maken!

Sportieve groet,
Jony van Beers
Organisatie Winterwedstrijden

Inschrijven

Shantykoor WSV Viking

Het Shantykoor van WSV Viking heeft een mooie prestatie neergezet op het zeeliederenfestival tijdens Maritiem 's-Hertogenbosch 2013. We kijken terug op een gezelige avond met veel enthousiasme, leuk publiek en een mooie tweede plek!

Het Shantykoor repeteert elke eerste vrijdag van de maand in het clubhuis van WSV Viking. Sindsdien zijn we steeds nieuw reportoire blijven uitzoeken en doorgegaan met oefenen. Na het maritiemlied is er dus steeds weer tijd voor wat nieuws! Zin om te komen luisteren? Iedereen is welkom. We zingen van 20.30 - 22.30 uur.

Zin om mee te zingen of speel je accordeon of een ander passend instrument en heb je zin om af en toe een keer te begeleiden bij het Shantykoor, meld je dan. We zoeken nog een tweede accordeonist en ook andere instrumenten zijn welkom. Zangers van jong tot oud zijn ook welkom om de groep aan te vullen. Een mooie zangstem is geen vereiste een gezellige insteek wel!

Goede doelen

‘Varen voor elkaar’
Viking gaat voor het goede doel!

Onze vereniging bestaat uit een grote groep leden die samen veel kunnen bereiken. Op onze haven zie je daarvan de resultaten. We hebben een gezellige vereniging met actieve leden en een prachtig haventerrein. Samen staan we sterk! En samen betekenen we ook iets voor de maatschappij. Niet alleen door financiële ondersteuning maar ook en vooral door daden. Iets wat voor ons heel bereikbaar is -een rustgevend dagje op het water- is voor anderen namelijk een onbereikbare droom.

Er is bewust gekozen voor drie doelen die dicht bij ons en de watersport staan. Daarnaast willen we kunnen steunen door daadwerkelijk iets vanuit onze vereniging voor de doelen te betekenen. We proberen een samenwerkingsverband op te zetten voor de komende jaren, zodat we een grotere meerwaarde kunnen zijn voor deze doelen en zij voor ons! Want wat is er leuker dan anderen laten delen in ons watersportgevoel?!

De doelen waar we voor hebben gekozen zijn:

Sailability
Sailability is een stichting die ernaar streeft een landelijk netwerk op te zetten van watersportverenigingen die aangepast zeilen mogelijk maken. Aangepast zeilen is zeilen voor mensen met een beperking, zodat ook zij zelfstandig de zeilsport kunnen beoefenen. Wij vinden dat ook mensen met een beperking actief moeten moeten kunnen genieten van de zeilsport en zijn daarom een samenwerking aangegaan met deze stichting. Kijk voor meer informatie onder het tabblad 'aangepast zeilen' op deze website onder activiteiten. Klik hier om naar de website van Sailability te gaan.

Stichting Vaarkracht
Doel van Stichting Vaarkracht (voorheen Nautischfonds Kankerpatiënten Nederland / NKN) is het bieden van een nautische belevenis aan mensen die leven met kanker. Vaarkracht gunt de patiënt kleine pleziertjes die de zware periode enigszins kunnen verlichten en is opgericht onder het motto: “Varen voor elkaar”. Bijna iedereen heeft de gevolgen van de ziekte kanker in welke vorm dan ook, wel eens van dichtbij mee gemaakt. De rust van het water en een onbezorgde dag kunnen van grote waarde zijn! Kijk hier om naar de website van Vaarkracht te gaan.

Het Jeugdsportfonds
Alle kinderen moeten kunnen sporten. Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot en met 18 jaar die opgroeien in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. De jeugd is de toekomst, dus wij vinden dat alle kinderen de mogelijkheid moeten krijgen om in aanraking te komen met de watersport! Kijk hier om naar de website van het Jeugdsportfonds te gaan..

Wat gaan we concreet doen? De aftrap van de goede doelen-actie is gegeven op het Charity kerstgala dat we op 21 december 2013 hebben georganiseerd in ons clubhuis. We hebben hier 1000 euro op kunnen halen voor de doelen en rond de 15 schippers hebben zich aangemeld voor het haventeam dat we oprichten voor 'Vaarkracht'. Henk Janssen is coördinator van het haventeam.

Vervolgens zullen we af en toe een evenement koppelen aan de goede doelen om er wat extra aandacht op te vestigen. Een van de zeilwedstrijden zal worden opgedragen aan het goede doel om op die manier kansen te creëren voor kinderen die geen mogelijkheid hebben om te sporten. We proberen ook plaatsen in ons jeugdzeilteam aan te bieden aan het Jeugdsportfonds. We zijn nog met de fondsen in overleg over de concrete mogelijkheden binnen onze vereniging.